"Ona de Jade", formación de Qi Gong"Ona de Jade", formación de Qi Gong

Quarta edició

 

 

 

"Ona de Jade", formación de Qi Gong

Ona de Jade, Formació de Qi Gong Quarta Edició

“Des de la Natura, amb la Natura.

Una formació per descobrir la font original xamànica del Qi Gong.”

 Véronique Piguet i Xènia Ros

 

La Formació de Qi Gong Ona de Jade ha nascut de les nostres trobades fent Qi Gong a Sant Marti d’Empúries, i de descobrir que tenim una visió comuna del que és la pràctica d’aquest art intern. Entre roques i onades ens vam reconèixer! El Qi Gong és una part de la Medicina Tradicional Xinesa; permet a la nostra energia fluir millor, tenir més bona salut, calmar la nostra ment i tranquil·litzar les nostres emocions. Té el dò d’aportar vitalitat a tot l’organisme.

La intenció de la formació de Qi Gong que us presentem és facilitar els recursos que aquesta tradició curativa ancestral ens dona per a harmonitzar la nostra salut, tenint com a guia i font d’ inspiració la natura i els seus cicles: estacions, elements, vísceres, sistemes, òrgans sensorials, sabors, sons, emocions…

En paraules de Dao De Jing: “Buidar per omplir”.  

L’enfocament: Taoisme, budisme, confucianisme… són les fonts d’inspiració per a una formació que, tot i que explorarà textos d’aquestes tradicions, així com les lliçons de la medicina xinesa, pretén ser pràctica i vivencial: pràctiques, meditacions, automassatges, estiraments, meridians energètics, presència…

Com diu Tew Bunnag: “Resar el cos”.  

A qui va dirigida aquesta formació?

 • A persones amb inquietud i curiositat de descobrir el Qi Gong i la meditació de manera personal i profunda.
 • A persones que ja practiquen i volen aprofundir els seus coneixements i les seves pràctiques aprenent també les bases teòriques de la Medicina Xinesa.
 • A infermers/es, terapeutes, educadors/es socials, mestres… o en general persones que dediquen el seu temps –laboral o familiar- a acompanyar altres persones i volen reforçar el seu equilibri i escolta interior per millorar la qualitat d’aquesta interacció.
 • A persones que volen formar-se com a professors de Qi Gong. En aquest cas concret, l’escola oferirà un tercer any de formació amb pedagogia, casos pràctics, i la possibilitat d’escollir unes tècniques per perfeccionar-les i transmetre-les.

Organització del curs La formació s’oferirà en format d’un cap de setmana al mes (dissabte tot el dia i diumenge al matí), i té una durada de dos anys. Per a aprendre l’art del Qi gong amb autenticitat, aquesta formació hauria de complementar-se amb una pràctica regular entre les sessions mensuals. Per facilitar aquesta opció oferim als/les alumnes la possibilitat d’assistir a les nostres classes amb un descompte de un 20 %. Si no pots participar a les nostres classes aconsellem que trobis un/a professor/a per a donar continuïtat a la pràctica del curs.

Lloc de pràctica: La formació es realitzarà a Can Camps, de Tortellà (Girona). Un dels desitjos d’aquesta formació es donar molta importància a la Natura i que sigui l’espai protagonista per desenvolupar les pràctiques.

Si el temps ens ho permet cada dia de la formació tindrem unes pràctiques a l’aire lliure per connectar amb les energies elementals de la Naturalesa i el seu bioritme. Seguint la inspiració del nom de la nostre formació de Qi Gong “Ona de Jade” farem algunes pràctiques al preciós lloc energètic de St. Martí d’Empúries.

* Participant en aquesta formació estaràs col·laborant amb Mercy Centre, fundació dedicada a la ajuda humanitaria a Thailandia, país d’origen de Tew Bunnag i en la que ell participa personalment: www.MercyCentre.org. El 5% de les quotes seràn destinades a aquesta fundació.

 

 

"Ona de Jade", formación de Qi GongCoordinen com a professores Véronique Piguet i Xènia Ros

Véronique Piguet:  m’he format en bioenergètica taoísta, Qi Gong i meditacions taoístas amb Eglantine Oudart, i Tai chi chuan i Qi Gong amb Gérard Krikorian a França. He aprovat els exàmens de Medicina tradicional Xina i de Qi Gong terapèutic de l’examen nacional francès de la UFPMTC. Membre de Practitioner’s Register (reunió de professionals de la Medicina Xina), n°PR 11101-1598. Practico la meditació budista Ch’an i estic en formació contínua en el Centre Liao Ch’an Qi Gong de Paris amb Liao Yi Lin . Membre de la Sangha de Thich Nhat Hanh de Girona. Imparteix classes, tallers, sessions individuals de Qi Gong meditació a Catalunya. Cofundadora de l’Escola de Qi Gong Ona de Jade.

www.qigongmeditacion.com

Xènia Ros: soc terapeuta corporal des de la perspectiva energètica oriental i la Gestalt. Vaig començar a practicar Tai Chi Chuan als 21 anys i vaig conèixer a Tew Bunnag seguint els seus ensenyaments fins a dia d’avui. Amb Juanolo Gutiérrez vaig practicar durant 5 anys el Tui Shou. Estic formada com a professora de Qi Gong per l’Institut Internacional QG per Yves Requena i Alain Baudet i vaig aprendre Qi Gong terapèutic amb Vicente San Juan Anton. La vocació a acompanyar com a Doula a dones m’ha portat a investigar el Qi Gong per a la dona i a facilitar tallers de “Alquímia femenina” integrant el mètode Periné, Integración y Movimiento® i en aquesta línia he sigut corresponsable en la formació per a dones “El Viaje de la Mujer Cíclica”. Agraeixo haver trobat en el camí Taoísta femení a Renu Li, Brigitta Bach i Liu He que són fonts d’inspiració. Formada en Zen Shiatsu, Ito thermie, i Divine Healing Arts. Actualment col.laboro com a professora del postgrau «Valors i Significats Espirituals de la Natura». Sóc cofundadora de la Formació de Qi Gong Ona de Jade. www.taosilvestre.com

Col·laboradors en aquesta formació i acompanyants en el naixement de L’Escola:

Tew Bunnag: Nascut a Tailàndia. Educat a Anglaterra. Masters de Cambridge en Economia. Professor de Taichi i Meditació des de 1975. He treballat a Anglaterra, Escòcia, EEU, Suïssa, França Grècia, i Tailàndia. Sóc un dels directors d’una ONG a Bangkok acollint als nens del carrer i nens amb Sida. Aquí a Espanya sóc president de Vinyana, associació que ofereix formació en cures espirituals en cures pal·liatives. El meu interès en l’I Ching procedeix dels meus estudis en la filosofia Xinesa i la meva pràctica de Tai Chi en els anys seixanta.

Vicente San Juan Anton: En 1988 cursa estudis amb el Mestre Taka Uechi Yoshiharu, formant-se en Shiatsu, Seitai, Dietètica tradicional i posteriorment especialitzant-se en Shiatsu Zen en el IIS de Barcelona. També en aquestes dates comença la seva formació en Tai Chi, Chi Kung i Meditació i Curació Taoista a través dels Mestres: Senyor Chang, la doctora Pei Fang i Juan Li. Es diploma en Medicina Tradicional Xina per CITABE i cursa estudis de Medicina Tibetana amb Jack Heaser a França. En 1995 es forma en Feng Shui amb William Spear ( Kiental, Suïssa i Network Feng Shui Internacional, Londres), el professor Chen Guang Fu i Raul de Soroa. Des de 1983 Estudia Budisme Tibetà amb diferents Mestres, entre ells destacar: M.V. Kalu Rimpoché, Lobsang Tsultring i Nankay Norbu. En 1997 crea i funda l’Associació Espanyola de Feng-Shui sent el seu president des de la seva fundació fins a l’actualitat. En el 1998 crea les primeres promocions de Consultors de Feng Shui professionals a Espanya a través de la seva escola de Feng-Shui Kan Li. Creador de la Formació «Cinc Arts Taoistas».

Brigitta Bach: Sóc Alemanya i fa 14 anys que estic vivint aquí a Catalunya. Sóc doctora en antropologia mèdica i professora de Qigong i Taixi Txuan des de fa més de 25 anys. Vaig rebre la meva formació a Singapur i per molts anys vaig participar en les formacions per a “L’associació del Qigong d’Alemanya”. El centre del meu treball amb mètodes variats és el Qigong xamànic amb el moviment espontani. El meu interès és acompanyar buscadors/buscadores en el seu camí físic, emocional i espiritual amb els tresors del Qigong.

Jordi Canaleta Vilaplana: Nascut a Santa Coloma de Farners el 1962. Al 1988 inici de la formació en Tai Txi Txuan i Txi Kung amb Carmen López, segons els ensenyaments del Mestre Tew Bunnang.  A l’any 1991 comença la formació en Shiatsu i Medecina Tradicional Xinesa, i segueix la formació com a terapeuta amb Craneo-sacral, Kinesiologia, teràpia regressiva etc.  Actualment exerceix com a terapeuta Vibracional i Kinesiòleg des de l’any 2002. I Fundador i Co-Director del Centre pel Desenvolupament de l’Ésser Humà YUAN SHEN, Girona. Inicia l’aprenentatge de l’alquímia masculina amb Ernesto Prieto (Cuba) i Juan Li (Espanya) a traves del Txi kung Taoista. I L’alquímia amb parella amb Astiko Lopez a traves del Tantra.

Karina Vizcaino: Diplomada en infermera i Diplomada en Shiatsu en Moviment. Terapeuta i professora de Shiatsu en Moviment i Anatomia Humana a l’Escola de Shiatsu en Moviment de Barcelona. Titulada com a Senior Practitoners of Movement Shiatsu por Bill Palmer, creador del Shiatsu en Moviment. Cantant professional. Formada al primer nivell de Bioneuroemoció a l’Institut Espanyol de Bioneuroemoció i formada en Dansa Teatre amb Mercedes Boronat. Body Mind Centering amb Catherine Hossenllopp. Creadora del mètode pedagògic Anatomia Viva que s’imparteix a Girona i a Palamós.

Esperem que t’agradi aquesta proposta feta des del cor.

 

 

 Dates:

Un cap de setmana al mes iniciant a l’octubre del 2020 

● 10, 11 d’octubre
● 14, 15 de novembre
● 19, 20 de desembre
● 9, 10 de gener 2021
● 13,14 de febrer
● 6, 7 de març
● 10,11d’abril
● 8, 9 de maig
● 12, 13 de juny
● 10, 11 de julio
● 18, 19 de setembre

 

Horaris: de 10h a 18.30h dissabte (amb pausa per dinar) i de 10h a 14h diumenge

Quotes: La quota de cada seminari de cap de setmana és de 160 euros, i de 150 euros si fas la teva reserva abans del 01/09/2020. Al moment d’inscripció, s’abonarà una matricula de 50 euros, que servirà per pagar part del material.

Compromís: Si no pots assistir a un seminari durant l’any hauràs d’abonar la quota mensual igualment  i podràs recuperar el seminari l’any vinent amb el seguent grup de formació.

Informació e inscripcions:

Véronique: info@qigongmeditacion.com  / Mòbil  639 13 88 88

Xènia: mirallevant@gmail.com / Mòbil 647 11 50 07

Veure el Programa complert

Primer any (2020)

Part teòrica 

Cosmologia taoísta, aspectes del Yin Yang, els 5 Elements,  els Vasos Originals, els Meridians energètics principals, els tres Tresors (Qi, Shen i Jing).

Aplicació pràctica

Neteja energètica i Qi Gong de cada estació per a connectar i harmonitzar amb el moment del cicle de la natura, a través de:

 • els 7 movimients de la Longevitat de Leung Kok Yuen
 • les Ba Duan Jin
 • els sons curatius
 • pràctica Zhang Zhuang Gong “abraçar l’arbre”
 • Qi Gong amb pal; del mestre Zen Thich Nhat Hanh
 • les 8 Direccions del Ser 
 • Wai Tang Kung amb Vicente San Juan Antón
 • Anatomia Viva amb Karina Vizcaino
 • Alquímia femenina amb Xènia Ros/ Alquímia masculina amb Jordi Canaleta
 • automassatges
 • estiraments de meridians
 • vàries formes de meditació

Segon any (2021)

Part teòrica

Els Meridians Curiosos, profundització dels 5 Elements i principals disharmonies i patologies dels Zang Fu (òrgans i vísceres) i de les emocions. Coneixer millor els meridians i resonadors (punts d’acupuntura). Com fer servir la dieta en harmonia amb les estacions per a equilibrar-te i prevenir les malalties.

Aplicació pràctica

Neteja energètica i Qi Gong de cada estació per a connectar i harmonitzar amb el moment del cicle de la natura, a través de:

 • introducció al Zhi Neng Qi Gong traduït com «l’energia intel·ligent del cor»
 • Qi Gong amb pal; del mestre Zen Thich Nhat Hanh
 • l’òrbita microcòsmica
 • Espiritualitat secular amb Tew Bunnag
 • Alquímia Femenina amb Xènia Ros/Alquímia Masculina amb Jordi Canaleta
 • Relació Espiritual amb la Natura
 • l’eruga de seda amb Xènia Ros (gràcies a Brigitta Bach)
 • la salutació al Sol (taoísta)
 • neteja de les memòries ancestrals amb Véronique Piguet
 • automassatges
 • estiraments de meridians
 • vàries formes de meditació

 

Durant aquests dos anys et donarem els coneixements i l’acompanyament necessari perquè et sentis amb la confiança per a dedicar-te a l’ensenyança, si així ho desitges.

 • Profunditzarem en les formes estudiades, escollint cada alumne/a tres tècniques que presentarà a final de curs als companys i companyes per fer la valoració i tenir prou Feedback per seguir l’aprenentatge. 
 • Veurem també l’aplicació pràctica a casos terapèutics.
 • Didáctica i Pedagogía
 • Aquesta formació consta de 242 hores presencials al llarg dels dos anys.

«Immensament agraïda a Ona de Jade per haver creat aquest curs formatiu.

El fet d ´apuntar-m´hi, m´ha permés aprofondir en l´aprenentatge del Txi-Kung i evolucionar en creixement personal.»

Isabel Comadira.

 

«Lo que más me gusta de la Escuela Ona de Jade es la combinación de un saber profundo de la materia con la ligereza de la enseñanza, un aprendizaje amplio de Qigongs diferentes con el amor en el detalle, un proceso grupal precioso con amistades cariñosas, teoría esclarecedora con prácticas en el aire libre en cada estación.

Descubrí la belleza de moverme cada día con el baile del Yin y Yang, escuchando mi cuerpo dentro de los cambios de la naturaleza y sintiendo la naturaleza a través de mi cuerpo-mente. ¡Es un gustazo aprender así!“

Ira Vonnegut

 

«Estic molt contenta de haver iniciat la formació de Qi Gong amb Ona de Jade. Ja fa molts anys que m’agrada el Qi Gong, havia practicat amb algun llibre i sabia que podia arribar més enllà si practicava més. Però no vaig trobar cap mestre en aquells anys, així que ho vaig deixar i vaig perdre la connexió especial que et dona el Qi Gong amb l’energia interna. Anys després i abans de començar amb Ona de Jade vaig estar els mesos previs practicant molt el somriure interior i els sons curatius, però sobretot el somriure interior, cada matí.

I llavors vàreu arribar vosaltres. Des de que he començat la formació, ja fa més d’un any, el Qi Gong forma part de la meva vida, crec que ja no seria capaç de deixar-ho. Sé que l’energia és un camí que has de practicar per a que es deixi veure. He tornat a connectar amb mi mateixa, amb la naturalesa i amb l’energia a més d’aprendre diferents formes de Qi Gong, cadascuna amb les seves peculiaritats. 

Així que us estic molt agraïda de tot el que ensenyeu. El Qi Gong és una pràctica, una disciplina, un art, un equilibri, un donar i rebre. Lo més preciós del Qi Gong el descobreixes amb la pràctica, endinsant-se en el seu subtil camí. Però lo més important és tenir unes bones mestres que t’ajudin a entrar lentament i amb bon peu, i jo soc molt afortunada de tenir-vos a les dues. 

A més, les col·laboracions que ofereix l’escola Ona de Jade, amb Tew Bunnag, Brigitte Bach mostren que hi ha humilitat per part de les mestres i que volen que aprenem més formes  i directament de mestres molt bons i això per mi és molt valuós.

El Qi Gong per mi és sobretot poesia i amb Ona de Jade he tornat a sentir aquesta poesia interior, estic molt agraïda.»

Sandra Bernabé

,"Ona de Jade", formación de Qi Gong

Cuarta edición

"Ona de Jade", formación de Qi Gong

 

Desde la Naturaleza, con la Naturaleza.

Una formación para descubrir la fuente original chamánica del Qi Gong.»

Véronique Piguet y Xènia Ros

La formación de Qi Gong “Ona de Jade” ha nacido de nuestros encuentros haciendo Qi Gong en Sant Martí d’Empuries, y descubrir que tenemos una visión común de lo que significa la práctica de este arte interno. ¡Entre rocas y olas nos reconocimos!

El Qi Gong es una parte de la Medicina Tradicional China; permite que nuestra energía fluya mejor, tener una salud más plena, calmar nuestra mente y tranquilizar nuestras emociones. Tiene el don de aportar vitalidad a todo el organismo.

 

La intención de la formación de Qi Gong que os presentamos es facilitar los recursos que esta tradición curativa ancestral nos da para armonizar nuestra salud, teniendo como guía y fuente de inspiración la naturaleza y sus ciclos: estaciones, elementos, vísceras, sistemas, órganos sensitivos, sabores, sonidos, emociones…

En palabras de Da De Jing: “Vaciar para llenar”.

El enfoque:

Chamanismo, taoísmo, budismo, confucionismo… son las fuentes de inspiración para una formación que, aunque explorará textos de éstas tradiciones, y también lecciones de medicina china, pretende ser práctica y vivencial: formas cortas y largas de Qi Gong, meditaciones, auto masajes, estiramientos, meridianos energéticos, presencia…

Como dice Tew Bunnag: “Rezar el cuerpo”.

¿A quien va dirigida esta formación?

 • A personas con inquietud y curiosidad para descubrir el Qi Gong y la meditación de manera personal y profunda.
 • A personas que ya practican y quieren profundizar en sus conocimientos y prácticas de Qi Gong, aprendiendo también las bases teóricas de la Medicina China.
 • A enfermeros/as, terapeutas, educadores/as sociales, maestros/as… o en general personas que dedican su tiempo –laboral o familiar- en acompañar otras personas y quieren reforzar su equilibrio y escucha interior para mejorar la calidad de esta interacción.
 • A personas que quieren formarse como profesores/as de Qi Gong. En este caso concreto la escuela ofrecerá un tercer año de formación pedagógica, casos prácticos, así como la posibilidad de escoger aquellas técnicas que se pretendan perfeccionar y transmitir.

Organización de la formación:

La formación se ofrecerá en formato de un fin de semana al mes (sábado entero y domingo por la mañana), y tendrá una duración de dos años. 

Para aprender el arte del Qi Gong con autenticidad, esta formación debería complementarse con una práctica regular entre las sesiones mensuales

Para facilitar esta opción ofrecemos a los/las alumnos/as la posibilidad de asistir a nuestras clases con un descuento de un 20%. Si no puedes asistir a nuestras clases te aconsejamos encuentres un/a profesor/a para dar continuidad a la práctica del curso

Emplazamiento:

La formación se realizará en Can Camps, Tortellà (Girona). Uno de los deseos de esta formación es dar mucha relevancia a la Naturaleza y será el espacio protagonista donde desarrollar las prácticas.

Si las condiciones meteorológicas lo permiten, cada día de la formación se realizarán unas prácticas al aire libre para conectar con las energías elementales de la naturaleza y su biorritmo. Siguiendo la inspiración del nombre de la formación de Qi Gong “Ona de Jade” haremos algunas prácticas en un precioso y energético lugar de Sant Martí d’Empúries.

 

"Ona de Jade", formación de Qi GongCoordinan como profesoras

Véronique Piguet y Xènia Ros

Véronique Piguet se ha formado en bioenergética taoísta, Qi Gong y meditaciones taoístas con Eglantine Oudart,  y Tai chi chuan  y Qi Gong con  Gérard Krikorian en Francia. Ha aprobado los exámenes de Medicina tradicional China y de Qi Gong terapéutico del examen nacional francés de la UFPMTC. Miembro de Practitioner’s Register (reunión de profesionales de la Medicina China),n°PR 11101-1598. Practica la meditación budista  Ch’an y está en formación continua en el Centro Liao Ch’an Qi Gong de Paris con Liao Yi  Lin . Miembro de la Sangha de Thich Nhat Hanh de Girona. Imparte clases, talleres, sesiones individuales de qi gong meditación en Catalunya.

www.qigongmeditacion.com

 

Xènia Ros: soy terapeuta corporal desde la perspectiva energética oriental y la Gestalt. Empecé a practicar Tai Chi Chuan a los 21 años y conocí a Tew Bunnag siguiendo sus enseñanzas hasta día de hoy. Con Juanolo Gutiérrez practiqué durante 5 años el Tui Shou. Estoy formada como profesora de Qi Gong por el Instituto Internacional QG por Yves Requena y Alain Baudet y aprendí Qi Gong terapéutico con Vicente San Juan Anton. La vocación en acompañar como Doula a mujeres me ha llevado a investigar el Qi Gong para la mujer y a facilitar talleres de “Alquimia femenina”, integrando el método Periné, Integración y Movimiento®.  En esta línea, he sido corresponsable en la formación para mujeres “El Viaje de la Mujer Cíclica”. Agradezco haber  encontrado en el camino Taoísta femenino a Renu Li, Brigitta Bach y Liu He que son fuentes de inspiración. Estoy formada también en Zen Shiatsu, Ito thermie, y Divine Healing Arts. Actualmente colaboro como profesora en el posgrado de la UdG «Valores y Significados Espirituales de la Naturaleza». Soy cofundadora de la Formación de Qi Gong Ona de Jade.

www.taosilvestre.com

 

Colaboradores en esta formación y acompañantes en el nacimiento de La Escuela:

Tew Bunnag

Nacido en Tailandia. Educado en Inglaterra. Masters de Cambridge en Economía. Profesor de Taichi y Meditación desde 1975. He trabajado en Inglaterra, Escocia, EEU, Suiza, Francia Grecia, y Tailandia. Soy uno de los directores de un ONG en Bangkok acogiendo a los niños de la calle y niños con Sida. Aquí en España soy presidente de Vinyana, asociación ofreciendo formación en cuidados espirituales en cuidados paliativos. Mi interés en el I Ching procede de mis estudios en la filosofía China y mi práctica de Tai Chi en los años sesenta.

Vicente  San Juan Antón

En 1988 cursa estudios con el Maestro Taka Uechi Yoshiharu, formándose en Shiatsu, Seitai, Dietética tradicional y posteriormente especializándose en Shiatsu Zen en el IIS de Barcelona. También en esas fechas comienza su formación en Tai Chi, Chi Kung y Meditación y Curación Taoísta a través de los Maestros: Señor Chang, la doctora Pei Fang y Juan Li.  Se diploma en Medicina Tradicional China por CITABE y cursa estudios de Medicina Tibetana con Jack Heaser en Francia. En 1995 se forma en Feng Shui con William Spear ( Kiental, Suiza y Network Feng Shui Internacional, Londres), el profesor Chen Guang Fu y Raul de Soroa. Desde 1983 Estudia Budismo Tibetano con diferentes Maestros, entre ellos destacar: M.V. Kalu Rimpoché, Lobsang Tsultring y Nankay Norbu. En 1997 crea y funda la Asociación Española de Feng-Shui siendo su presidente desde su fundación hasta la actualidad. En el 1998 crea las primeras promociones de Consultores de Feng Shui profesionales en España a través de su escuela de Feng-Shui Kan Li. Creador de la Formación «Cinco Artes Taoístas».

Brigitta Bach

Soy alemana y hace 14 años que vivo aquí en Cataluña. Soy doctora en antropología médica y profesora de Qigong y Taichi Chuan desde hace más de 25 años. Recibí mi formación en Singapur y participé durante muchos años  en las formaciones de la “Asociación Alemana de Qigong”. El centre de mi trabajo, con métodos variados, es el Qigong chamánico con el movimiento espontaneo. Mi interés es acompañar a buscadores/ buscadoras en su camino físico, emocional y espiritual a través de los tesoros del Qigong.

Jordi Canaleta Vilaplana:

Nacido en Santa Coloma de Farners en 1962. En 1988, inicia la formación en Tai Txi Txuan y Txi Kung con Carmen López, según las enseñanzas del Maestro Tew Bunnang. En 1991 empieza la formación en Shiatsu y Medicina Tradicional China, y sigue la formación como terapeuta con Craneo-sacral, Kinesiologia, terapia regresiva etc. Actualmente ejerce como terapeuta Vibracional y Kinesiólogo desde el año 2002. Fundador y Co-Director del Centro por el Desarrollo del Ser humano YUAN SHEN, Girona. Inicia el aprendizaje de la alquimia masculina con Ernesto Prieto (Cuba) y Juan Li (España) a través del Txi kung Taoista. Y La alquimia en pareja, con Astiko Lopez a través del Tantra.

Karina Vizcaino

Diplomada en Enfermería y Diplomada en Shiatsu en Movimiento. Terapeuta i profesora de Shiatsu en Movimiento y Anatomía Humana en la Escuela de Shiatsu en Movimiento de Barcelona. Titulada como Senior Practitoners of Movement Shiatsu por Bill Palmer, creador del Shiatsu en Movimiento. Cantante profesional. Formada en el primer nivel de Bioneuroemoción en el Instituto Español de Bioneuroemoción y formada en Danza Teatro con Mercedes Boronat. Body Mind Centering con Catherine Hossenllopp. Creadora del método pedagógico Anatomia Viva que se imparte en Girona y Palamós.

 

Esperamos que te guste esta propuesta hecha desde el corazón.

*Participando de esta formación estarás colaborando con Mercy Centre, fundación dedicada a la ayuda humanitaria en Thailandia, país de origen de Tew Bunnag y en la que él participa personalmente: www.MercyCentre.org . El 5% de las cuotas serán destinadas a esta fundación.

Fechas:

Un fin de semana al mes desde octubre de 2020

● 10, 11de octubre
● 14, 15 de noviembre
● 19, 20  de diciembre
● 9, 10 de enero 2021
● 13, 14 de febrero
● 6, 7 de marzo
● 10, 11 de abril
● 8, 9 de mayo
● 12, 13 de junio
● 10, 11 de julio
●18, 19 de septiembre 

Horarios: de 10h a 18.30h el sábado y de 10h a 14h el domingo

Cuotas:

La cuota de cada seminario es de 160 euros, y es de 150 euros si haces tu reserva antes del 1 de setiembre 2020. En el momento de la inscripción se abonará una matricula de 50 euros que servirá para pagar parte del material y confirmar así también tu reserva. 

Compromiso:

Si no puedes asistir a un seminario durante el curso abonarías la cuota mensual igualmente, pudiendo recuperar el seminario el año siguiente con el segundo grupo de formación.

Información e inscripciones:

Véronique: info@qigongmeditacion.com / Móvil 639 13 88

Xènia: mirallevant@gmail.com / Móvil 647 11 50 07

Ver el programa completo

VerPrimer año (2020)

Parte teórica 

Cosmologia taoísta, aspectos del Yin Yang, los 5 Elementos, los Meridianos energéticos principales, los tres Tesoros (Qi, Shen i Jing).

Aplicación práctica

Limpieza energética y Qi Gong de la estación para conectar y armonizar con el momento del ciclo de la naturaleza, a través de:

 • los 7 movimientos de la Longevidad de Leung Kok Yuen
 • las Ba Duan Jin
 • los sonidos curativos
 • práctica Zhang Zhuang Gong “abrazar al árbol”
 • Qi Gong con palo; del maestro Zen Thich Nhat Hanh
 • las 8 Direcciones del Ser 
 • Wai Tang Kung amb Vicente San Juan Anton
 • Anatomía Viva con Karina Vizcaino
 • Alquimia femenina con Xènia Ros / Alquimia masculina con Jordi Canaleta
 • automasajes
 • estiramientos de meridianos
 • varias formas de meditación

Segundo año (2021)

Parte teórica

Los Meridianos Curiosos, profundización de los 5 Elementos y principales desarmonías y patologías de los Zang Fu (órganos y vísceras) y de las emociones. Conocer mejor los meridianos y resonadores (puntos de acupuntura). Cómo utilizar la dieta en armonía con las estaciones para equilibrarte y prevenir las enfermedades.

Aplicación práctica

Limpieza energética y Qi Gong de la estación para conectar y armonizar con el momento del ciclo de la naturaleza, a través de:

 • introducción al Zhi Neng Qi Gong traducido como «la energía inteligente del corazón»
 • Qi Gong con palo; del maestro Zen Thich Nhat Hanh
 • la órbita microcósmica
 • Espiritualidad Secular con Tew Bunnag
 • Alquimia femenina con Xènia Ros / Alquimia masculina con Jordi Canaleta
 • la oruga de seda con Brigitta Bach
 • Saludo al Sol (taoísta)
 • Limpieza de les Memorias Ancestrales con Véronique Piguet
 • automasajes
 • estiramientos de meridianos
 • varias formas de meditación

Durante el curso iremos profundizando en la parte terapéutica de las formas aprendidas y daremos los conocimientos y el acompañamiento necesario para que te sientas con la confianza para dedicarte a la enseñanza, si así lo deseas.  

 • Profundizaremos en las formas estudiadas escogiendo cada alumno/a tres técnicas para presentar a los compañer@s y recibir un Feedback que ayude a seguir mejorando. 
 • Veremos la aplicación práctica a casos terapéuticos.
 • Didáctica y Pedagogía

( Esta formación consta de 242 horas presenciales a lo largo de los dos años).

«Immensament agraïda a Ona de Jade per haver creat aquest curs formatiu.

El fet d ´apuntar-m´hi, m´ha permés aprofondir en l´aprenentatge del Txi-Kung i evolucionar en creixement personal.»

Isabel Comadira.

 

«Lo que más me gusta de la Escuela Ona de Jade es la combinación de un saber profundo de la materia con la ligereza de la enseñanza, un aprendizaje amplio de Qigongs diferentes con el amor en el detalle, un proceso grupal precioso con amistades cariñosas, teoría esclarecedora con prácticas en el aire libre en cada estación.

Descubrí la belleza de moverme cada día con el baile del Yin y Yang, escuchando mi cuerpo dentro de los cambios de la naturaleza y sintiendo la naturaleza a través de mi cuerpo-mente. ¡Es un gustazo aprender así!“

Ira Vonnegut

 

«Estic molt contenta de haver iniciat la formació de Qi Gong amb Ona de Jade. Ja fa molts anys que m’agrada el Qi Gong, havia practicat amb algun llibre i sabia que podia arribar més enllà si practicava més. Però no vaig trobar cap mestre en aquells anys, així que ho vaig deixar i vaig perdre la connexió especial que et dona el Qi Gong amb l’energia interna. Anys després i abans de començar amb Ona de Jade vaig estar els mesos previs practicant molt el somriure interior i els sons curatius, però sobretot el somriure interior, cada matí.

I llavors vàreu arribar vosaltres. Des de que he començat la formació, ja fa més d’un any, el Qi Gong forma part de la meva vida, crec que ja no seria capaç de deixar-ho. Sé que l’energia és un camí que has de practicar per a que es deixi veure. He tornat a connectar amb mi mateixa, amb la naturalesa i amb l’energia a més d’aprendre diferents formes de Qi Gong, cadascuna amb les seves peculiaritats. 

Així que us estic molt agraïda de tot el que ensenyeu. El Qi Gong és una pràctica, una disciplina, un art, un equilibri, un donar i rebre. Lo més preciós del Qi Gong el descobreixes amb la pràctica, endinsant-se en el seu subtil camí. Però lo més important és tenir unes bones mestres que t’ajudin a entrar lentament i amb bon peu, i jo soc molt afortunada de tenir-vos a les dues. 

A més, les col·laboracions que ofereix l’escola Ona de Jade, amb Tew Bunnag, Brigitte Bach mostren que hi ha humilitat per part de les mestres i que volen que aprenem més formes  i directament de mestres molt bons i això per mi és molt valuós.

El Qi Gong per mi és sobretot poesia i amb Ona de Jade he tornat a sentir aquesta poesia interior, estic molt agraïda.»

Sandra Bernabé

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies