Les plantes aromàtiques ens ofereixen les seves essències per tal que en poguem gaudir i millorar el nostre benestar. Quan destil.lem aquestes plantes, obtenim els seus olis essencials. Aromateràpia és la utilització dels olis essencials per prevenir afeccions i millorar el nostre estat de salut.

En aquest curs aprendrem quins olis essencials són més adients per a cada moment del cicle de la dona. Cóm podem aplicar-los i les dosis adequades per tal que siguin efectius però no tòxics. A mida que anem descobrint cada oli essencial podrem olorar-lo i impregnar-nos de la seva essència.

El Qi Gong és  una pràctica energètica oriental que ens facilita l’escolta íntima del cos i ens connecta amb les capacitats auto-curatives que tenim dins de nosaltres com a dones.

La pràctica es basa en estiraments, treball de la pelvis i el sol pelvià (perineu), auto-massatges, Qi Gong específics per harmonitzar el cicle menstrual i les diferents  etapes de la dona.

 

 

 

Aquest monogràfic d’aromateràpia i Qi Gong serà de 4 trobades de 4 hores.

Horari:

Dimecres a la tarde de 16h a 20h a partir del 27 d’abril.

Preu: 190€ + 20€ material

Lloc: Estudi Itzá, Carrer Olivera 11, Girona

 

El programa:

  • Introducció als olis essencials per a la dona des de l’aromateràpia científica: “les teves 13 joies aromàtiques” i connectar amb el teu Jardí Interior: el teu cos.
  • Olis pel moment de la Lluna roja: olis pels dolors menstruals i recursos des de el Qi Gong i l’auto massatge per a cuidar-te en aquest moment intim.
  • Olis per a la maternitat: embaràs, part i postpart (oli pels pits, panxa, cicatrius…) consciencia corporal per aquesta etapa; sol pèlvic, respiració i abdominals sense risc.
  • Olis pel climateri i menopausia “la segona primavera”: harmonitzar aquesta etapa des de la saviesa (calorades, dolors articulars, irritabilitat…)

 

Facilitadores:

Laura Mestres i Fossas: llicenciada en Farmàcia i en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UB. Diplomada en Sanitat per la UdG. Formada en Aromateràpia Científica per l’Escola francesa (Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux). Amb més de 15 anys d’experiència en l’estudi i la difusió dels olis essencials amb finalitat terapèutica. Membre de la SEFIT (Sociedad Española de Fitoterapia). + informació a www.aromatraining.com

 

Xènia Ros. Terapeuta Gestalt membre adherent de l’AETG, corresponsable en la Formació “El Viaje de la Mujer Cíclica” que vincula els cicles vitals de les dones amb els de la natura. És professora de Qi Gong i ha co-creat l’Escola de Qi Gong “Ona de Jade” que fundamenta les pràctiques en relació a les estacions com a part curativa d’aquesta medicina ancestral. Forma part del cercle de Remeiers i Remeieres de Catalunya amb la intenció de seguir buscant camins de saviesa i espiritualitat units a la Terra.

www.taosilvestre.com

 

 “Cada semilla necesita un tiempo para crecer; cada mujer necesita un tiemo para si misma. La luna crea las mareas. La mujer que está en contacto con su propia naturaleza da la bienvenida al flujo y reflujo de la vida”.

                                         Del libro: Tao de las mujeres. Pamela K. Metzy Jacqueline L. Tobin