panxa i mans parella 19161

Et proposo un temps setmanal on donar-te espai per connectar amb aquest moment vital en què acollir dins una nova vida és un procés de profunda transformació personal i un viatge que segueix amb els diferents aspectes de la maternitat/ paternitat.

L’essència d’aquesta forma de preparar-se per al naixement és l’autodescobriment i donar a llum amb consciència, afavorint des de l’inici el vincle amb el bebè i despertant la sensibilitat a l’acompanyament de l’experiència de cada moment.

Els continguts de les trobades inclouen:

Treball corporal de preparació: conèixer les possibilitats del cos en quant a mobilitat, força i sensibilitat. Connectar amb el perineu i la pelvis. Eines per a relaxar-se i descobrir les capacitats innates de la respiració. Aprendre a escoltar i a seguir la necessitat de quietud i moviment confiant en la saviesa del cos.

Etapes del part i acompanyament: conèixer la fisiologia del part des de la experiència interna. Pràctica de postures i massatge per alleugerar el dolor. El paper del pare o acompanyant durant tot el procés.

Transició al postpart: facilitar el procés de vincle amb el bebè, tant abans del naixement com després (treball d’Emmi Pickler i massatge infantil). Compartir aspectes de com podem viure el postpart i com donar suport a l’alletament.

Treball corporal per a la mare en el postpart: massatge, abdominals hipopresius, recuperació del perineu i cercle de mares amb nadons.

Durant les trobades es va creant un cercle de confiança on és podrà compartir preguntes, dubtes o pors que formen part d’aquest procés ple d’alegries i també reptes.

Facilita: Xènia Ros. Terapeuta corporal des de la perspectiva energètica oriental i la Gestalt. Formada en Zen Shiatsu, Ito thermie i massatge infantil desde 1996. Professora de Qi Gong i Tai Chi, especialitzada en “Alquimia femenina” (Qi Gong per a la dona). Formada en Periné, Integración y Movimiento© i Doula acompanyant la preparació al naixement i la continuïtat del viatge de la maternitat i paternitat.

Lloc: Espai Obert Empordà situat al  C/St. Pau 3 de Figueres

Preu: 15 euros la sessió. Recomano un mínim de 4 sessions per a la preparació al naixement i 4 sessions per acompanyar el pospart junt amb el teu bebè.

Inscripcions: mirallevant@gmail.com / 647 115 007

TESTIMONIS

Vocalitzar durant el part

“A les classes de preparació al part amb la Xènia vaig aprendre a relaxar-me, a respirar. Vaig aprendre a fer vocalitzacions, jugant amb els sons per canalitzar el dolor del part. I durant el part vaig estar més de 3 hores fent aquells sons guturals, animals, que sortien de la meva boca al ritme de les contraccions. Crec que fer-ho així em va permetre tenir un part natural que recordo amb plaer, dolçor i amor. Gràcies Xènia !”

 

Núria Gassó